Zoeken

Imam in Marokko geschorst na ’ongehoorzame’ preek

26 september 2024 - 20:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft een imam geschorst omdat hij tijdens zijn vrijdagpreek in de Grote Moskee van Ksar Sghir is afgeweken van de officiële preek.

De imam, die ook sharia-wetenschappen doceert, zou de gebeurtenissen in Gaza hebben besproken in zijn preek, in plaats van het door het ministerie voorgeschreven onderwerp te volgen.

Lees ook: Marokkaanse imams moeten in eigen buidel tasten

Het is niet de eerste keer dat het ministerie dergelijke maatregelen neemt. In juli werd een andere imam in Tanger ontslagen omdat hij persoonlijke opmerkingen had gemaakt in zijn preek, wat in strijd was met de richtlijnen van het ministerie om de leer te verenigen.

Als reactie op deze incidenten heeft de Hoge Wetenschappelijke Raad aangekondigd dat de vrijdagpreek voortaan elke woensdag om 14.00 uur aan de predikers zal worden voorgelegd. Deze preek zal worden gepubliceerd op de website en sociale media van het ministerie, evenals op de pagina’s van de regionale en lokale wetenschappelijke raden.

Lees ook: Marokkaanse imam tot celstraf veroordeeld na bericht over Palestina

Het doel van dit plan is om de preek te standaardiseren en "fouten te corrigeren en onevenwichtigheden te overwinnen" die zich in het verleden hebben voorgedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team