Zoeken

Marokkaanse imams moeten in eigen buidel tasten

8 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft imams en muezzins in de provincie Sefrou opgedragen om hun eigen water- en elektriciteitsmeters te installeren. Dit besluit volgt op een "sterke stijging van de water- en elektriciteitsrekeningen in sommige moskeeën".

Het ministerie verklaart dat deze stijging het gevolg is van het aansluiten van moskeemeters op installaties die geen deel uitmaken van de moskee of door illegaal gebruik. Sommige imams en muezzins zouden huishoudelijke apparaten zoals elektrische boilers, vaatwassers en wasmachines gebruiken in hun dienstwoning, op kosten van de moskee.

Lees ook: Marokko’s groene gebedshuizen: 3000 moskeeën met zonne-energie

Om deze misstanden een halt toe te roepen, heeft de provinciale delegatie van Sefrou, in navolging van de instructies van het ministerie, de imams en muezzins die in een dienstwoning wonen, verzocht om zo snel mogelijk hun eigen meters te installeren. De meters van de moskeeën zullen worden gescheiden van die van de dienstwoning.

Lees ook: Marokko: moskeeën gevraagd volume zachter te zetten (document)

Deze maatregel zorgt ervoor dat imams en muezzins voortaan zelf verantwoordelijk zijn voor hun energieverbruik en dat de kosten niet langer worden afgewenteld op de moskeeën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team