Zoeken

Instagram-fotograaf Sam Youkilis legt magie van Marrakech vast

17 september 2024 - 10:30 - Cultuur

©

De Amerikaanse fotograaf Sam Youkilis, die al zes jaar furore maakt op sociale media, heeft na zijn prachtige beelden van Essaouira nu ook de magie van Marrakech vastgelegd.

Youkilis staat bekend om zijn unieke stijl: korte video’s van enkele seconden die aanvoelen als bewegende foto’s. Hij legt alledaagse taferelen vast, van oude stelletjes tot spelende kinderen, van een bord pasta tot straatverkopers en lokale specialiteiten.

Lees ook: Emir Dubai ’incognito’ in Marrakech (video)

De bekende fotograaf reist de wereld over, van de Verenigde Staten tot Italië, om de essentie van plaatsen vast te leggen in details uit het dagelijks leven. Zijn beeldverhalen zijn nu ook in Marokko te zien, waar hij eerder al de betoverende schoonheid van Essaouira in beeld bracht.

Lees ook: Marrakech schittert in nieuwe Turkse serie met Murat Yıldırım

Dit keer richt Youkilis zijn lens op Marrakech. Op zijn Instagram deelt hij ’ansichtkaarten’ van de rode stad. Hij legt de schoonheid van het moment vast in de ceremonie van het muntthee zetten, een vurige zonsondergang boven de stad, het licht-donker spel in de steegjes van de medina, karren vol fruit en groenten, en kraampjes met olijven. Een prachtige manier om de tijdloze tradities van Marrakech te eren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team