Zoeken

Istiqlal schorst Daniel Ziouzio na beroven bankklanten

28 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

Daniel Ziouzio, directeur van een bankkantoor in Tetouan en tevens vicevoorzitter van de gemeente, is door zijn partij, Istiqlal, geschorst. Hij wordt verdacht van het verduisteren van geld van zijn klanten.

"Na een spoedvergadering van het regionale partijbestuur in Tetouan, voorgezeten door de regionale secretaris op zaterdag 25 mei 2024, is besloten om het lidmaatschap van Daniel Ziouzio van alle partij- en organisatorische functies te bevriezen totdat de rechter zijn definitieve uitspraak in de zaak heeft gedaan. In overeenstemming hiermee zullen er disciplinaire maatregelen tegen hem worden genomen", aldus de Istiqlal in een persbericht.

Lees ook: Bankschandaal in Tetouan: miljoenen dirhams verduisterd door filiaalmanager

Dit besluit werd genomen "op grond van de bepalingen van het nieuwe partijstatuut, met name de artikelen 16 en 19, die duidelijk de toewijding van de Istiqlal-partij tonen om een gedrags- en ethische charter op te stellen dat het werk regelt van allen die de partij vertegenwoordigen in de verkozen instellingen, en hen verplicht tot de principes van transparantie en goed bestuur", aldus de verklaring.

Daniel Ziouzio, vicevoorzitter van de gemeente Tetouan belast met sportzaken, en lid van het interim-comité van de club Moghreb Tetouan, werd vorige woensdag gearresteerd door de gerechtelijke politie van Tetouan. Dit naar aanleiding van een klacht van Bank Al-Maghrib die verdachte opnames op de rekeningen van klanten van het bankkantoor waarvan de verdachte directeur is, aan het licht bracht.

Lees ook: Bankdirecteur in Tétouan verdacht van miljoenenfraude

De verdachte zou, in samenwerking met een andere medewerker, miljoenen dirhams hebben verduisterd van de rekeningen van bankklanten, met name van rekeningen die toebehoren aan grote bedrijven, vastgoedpromotoren en ondernemers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team