Zoeken

Jamal Harkass: "Ik heb de droom van mijn overleden moeder vervuld"

10 oktober 2024 - 14:40 - Sport

©

Jamal Harkass, verdediger van Wydad Athletic Club, heeft de droom van zijn onlangs overleden moeder verwezenlijkt door te worden geselecteerd voor het Marokkaans elftal.

"Mijn moeder, God hebbe haar ziel, zei altijd: ’Als God het wil, zie ik je ooit in het nationale team spelen’", vertelde Jamal Harkass in een interview met de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Ondanks het verlies van zijn moeder is Harkass trots om het nationale shirt te dragen en wil hij "een bijdrage leveren aan deze groep".

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor Afrika Cup-kwalificatieduels

Vastberaden verzekerde hij bondscoach Walid Regragui dat hij "bereid is zich op te offeren voor zijn land". Het Marokkaans elftal bereidt zich voor op de wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek op 12 en 15 oktober in Oujda, in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025.

Ook Abdelhamid Aït Boudlal, verdediger van Stade Rennais, is opgeroepen. "Ik kon het niet geloven, ik was ongelooflijk blij", zei hij, om vervolgens bondscoach Walid Regragui te bedanken voor zijn vertrouwen.

Lees ook: Marokkaans elftal: Hakim Ziyech gestraft voor Gaza-uitspraken?

De Atlas Leeuwen bereiden zich voor in het Mohammed VI-voetbalcomplex. Abdessamad Ezzalzouli sloot zich iets later aan bij de groep. Walid Regragui geeft vrijdag een persconferentie in Oujda om de komende wedstrijden te bespreken. Er zijn verschillende wijzigingen in de selectie. Hakim Ziyech ontbreekt, net als Brahim Diaz, die geblesseerd is. De vaste krachten, zoals Yassine Bounou, Munir El Kajoui, Nayef Aguerd, Sofyan Amrabat en Youssef En-Nesyri, zijn wel aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team