Zoeken

Belangrijke veranderingen voor Marokkaans elftal

1 oktober 2024 - 22:10 - Sport

©

Het Marokkaans elftal staat voor belangrijke veranderingen in aanloop naar de aankomende wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Deze wedstrijden, die op 12 en 15 oktober plaatsvinden in het sportcomplex van Oujda, maken deel uit van de kwalificatieronde voor de Afrika Cup, die in 2025 in Marokko zal worden gehouden.

Bondscoach Walid Regragui staat voor de uitdaging om een sterke selectie samen te stellen voor deze cruciale wedstrijden. Er worden zowel nieuwe gezichten als terugkerende spelers verwacht. Doelman Mehdi Benabid, die momenteel niet speelt vanwege een conflict met zijn club AS FAR, lijkt niet te worden opgeroepen. Mogelijk worden drie keepers uit de Marokkaanse competitie opgeroepen om hem te vervangen.

Lees ook: Walid Regragui: "Risico’s nemen tot de Afrika Cup"

Ook Brahim Diaz, de talentvolle aanvaller van Real Madrid, zal waarschijnlijk ontbreken vanwege een blessure. Amine Harit, die al een tijdje niet is opgeroepen, zou zijn plaats kunnen innemen. Verdediger Jawad El Yamiq, die sinds het WK in Qatar niet meer is geselecteerd, maakt mogelijk zijn rentree in de nationale ploeg.

Een andere belangrijke kwestie is de positie van linksback. Walid Regragui overweegt verschillende opties, waaronder de jonge Adam Aznou van Bayern München en Yahya Attiat-Allah van Al Ahly. Het is zelfs mogelijk dat Achraf Hakimi, normaal gesproken rechtsback, opnieuw op de linkerflank wordt ingezet.

Een aantal vaste waarden, zoals keepers Yassine Bounou en Munir El Kajoui, verdedigers Nayef Aguerd en Younes Abdelhamid, middenvelders Sofyan Amrabat en Amir Richardson, en aanvallers Youssef En-Nesyri, Sofiane Rahimi en Ayoub El Kaabi, zullen naar verwachting wel worden geselecteerd.

Lees ook: Dit zijn de komende wedstrijden van het Marokkaans elftal

De geselecteerde spelers zullen vanaf 7 oktober samenkomen in het trainingscentrum Mohammed VI in Rabat. Daarna reizen ze naar Saïdia om de laatste voorbereidingen te treffen voor de confrontaties met de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team