Zoeken

Marokko team: oproepen die voor onbegrip zorgen

7 oktober 2024 - 15:30 - Sport

©

Walid Regragui ligt onder vuur vanwege zijn beslissing om Youssef En-Nesyri te selecteren voor de aankomende wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Sportanalist Abdelaziz El-Belghiti uit kritiek op deze keuze, wijzend op de tegenvallende prestaties van de aanvaller van Fenerbahçe. Volgens El-Belghiti heeft En-Nesyri sinds zijn overstap van Sevilla afgelopen zomer moeite om zijn draai te vinden bij de Turkse club. In een interview met Madar21 geeft hij aan zich zorgen te maken over de vorm van En-Nesyri en vraagt hij zich af waarom Regragui hem desondanks heeft opgeroepen.

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor Afrika Cup-kwalificatieduels

"Mogelijk baseert Regragui zijn voorbereiding op het vertrouwen dat En-Nesyri in de komende wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek iets nieuws kan brengen", aldus El-Belghiti. Hij is wel te spreken over de keuze van de bondscoach om nieuwe talenten de kans te geven zich te bewijzen. Tegelijkertijd plaatst hij vraagtekens bij de selectie van Abdelhamid Ait Boudlal voor het eerste elftal. Ook de oproep van Mohamed Chibi roept vragen op bij de analist, die spreekt van "inconsistentie" in de keuzes van Walid Regragui.

Lees ook: Walid Regragui, één van de hoogste salarissen ter wereld

Oud-international Abdel Fattah El-Aloui vestigt de aandacht op de leeftijd van doelman Salah Eddine Chahib (31). Hij benadrukt het belang van het opleiden van een jonge keeper, die op de lange termijn van waarde kan zijn voor het nationale team. Verder uit El-Aloui zijn verbazing over de afwezigheid van Amine Harit in de selectie. De speler van Olympique Marseille presteert volgens hem goed en hij betwijfelt of het gerucht dat Harit een basisplaats zou hebben geëist, waar is. De wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek, die op 12 en 15 oktober plaatsvinden, maken deel uit van de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2025 in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team