Zoeken

Jet-ski’s, nieuwe wapen van Marokkaanse drugscriminelen

26 juni 2024 - 19:40 - Marokko

©

Na speedboten, helikopters en drones gebruiken drugscriminelen nu een nieuw wapen: de jet-ski. Ook mensensmokkelaars van de Marokkaanse naar de Spaanse kust maken er gebruik van.

De Marokkaanse gendarmerie en politie in Tanger zijn daarom opgeroepen om de controles op jet-ski’s te intensiveren, zeker in de zomermaanden wanneer deze talrijk aanwezig zijn aan de noordkust van Marokko.

Lees ook: Sebta voert oorlog tegen Marokkaanse jetski’s

De afgelopen dagen hebben de veiligheidstroepen een grote identificatieactie van jet-ski’s uitgevoerd. Doel was om te controleren of gezochte drugscriminelen niet tot de gebruikers behoren en om de jet-ski’s te controleren die door vrachtwagens of auto’s worden vervoerd, evenals de identiteit van hun eigenaren. Alle jet-ski’s met illegale documenten werden in beslag genomen, zowel op de stranden als op de wegen waar ze werden gesleept of vervoerd door auto’s of vrachtwagens, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Jet-ski’s onder streng toezicht in Marokko tijdens vakantieperiode

De informatie dat jet-ski’s vanwege hun snelheid het favoriete vervoermiddel van drugscriminelen zijn geworden, klopt. In verhoren voor de rechtbank gaven verschillende verdachten van drugshandel vanuit Noord-Marokko toe dat ze niet alleen talloze drugsuithalen naar Europa met jet-ski’s hebben uitgevoerd, maar zich ook met succes voordeden als sporters of toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team