Zoeken

Jetski-verbod stuit op verzet in Nador

13 juli 2024 - 19:30 - Marokko

©

Een verbod op jetski’s op de meeste Marokkaanse stranden, vooral in het noorden van het land en met name Nador, heeft geleid tot grote onvrede onder watersportliefhebbers. Zowel lokale bewoners als toeristen die regelmatig deze stranden bezoeken, zijn getroffen door de maatregel.

Rafik Majait, parlementslid van de partij PAM, heeft minister van Uitrusting en Water Nizar Baraka opgeroepen om het verbod te heroverwegen. Hij benadrukt het belang van de stranden voor het nationale recreatieve toerisme en wijst erop dat ze jaarlijks steeds meer vakantiegangers en strandliefhebbers trekken.

Lees ook: Jetski-overlast in Bouznika ondanks verbod: strandgangers in opstand

"Het plotselinge verbod van de autoriteiten heeft geleid tot onbegrip en woede bij veel jetskiërs en zelfs investeerders in deze recreatieve en sportieve activiteit, vooral in de zomer, wanneer veel Marokkanen die in het buitenland wonen terugkeren," betreurt Majait.

Volgens hem is een totaalverbod niet nodig om de veiligheid op de stranden te garanderen. Hij stelt voor om het jetskiën beter te organiseren en te reguleren door specifieke tijden en zones op het strand aan te wijzen, in overeenstemming met internationale normen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: onbegrip over jetski-verbod in Nador

Het parleme,tslid heeft de minister gevraagd welke maatregelen zijn afdeling zal nemen om het verbod op jetski’ op de stranden van Nador te heroverwegen, terwijl de veiligheid van alle vakantiegangers en toeristen wordt gewaarborgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team