Zoeken

Kaart van Marokko centraal in conflict in Spanje

7 juni 2024 - 10:40 - Marokko

©

Granada International, een Spaanse vereniging van bedrijven die exporteren naar Marokko, heeft een kaart van Marokko met de Sahara van haar website verwijderd. De beslissing volgt op felle kritiek van verschillende partijen.

De vereniging, die zo’n 600 leden telt, gebruikte de kaart op haar website en tijdens verschillende evenementen. De kaart toonde Marokko met inbegrip van de Sahara. De aanwezigheid van de kaart op de website van Granada International leidde de afgelopen weken tot protesten in de Spaanse stad Granada.

Lees ook: Woede in Marokko over campagne United Airlines met kaart zonder Sahara

"Ik ben verrast door de kaart en door het feit dat wat er niet in hoort te zitten, erin is geslopen," zei José Luis Alarcón, de voorzitter van Granada International, in een interview met El Independiente. "Omdat het niet iets is dat definitief en algemeen aanvaard is, zullen we het corrigeren als de algemene vergadering dat goedkeurt."

Lees ook: Spaanse publieke omroep onder vuur door kaart Marokko met Sahara

Naar aanleiding van de commotie heeft de vereniging de kaart van Marokko met Sahara verwijderd en vervangen door een kaart zonder het betwiste gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team