Zoeken

Droomgevecht: Beztati vs Kwasi in Rotterdam

15 augustus 2024 - 08:50 - Sport

©

Kickboksfans kunnen hun hart ophalen: op 12 oktober staan de wereldkampioenen Tyjani Beztati (lichtgewicht) en Chico Kwasi (weltergewicht) tegenover elkaar in de ring tijdens Glory 96 in Rotterdam.

Beztati liet eerder al weten uit te kijken naar het gevecht met Kwasi. "Nu wordt het champ tegen champ. Hij is de volgende", zei hij zelfverzekerd na zijn overwinning op voormalig wereldkampioen Endy Semeleer vorige maand. Beztati, die sinds 2021 vijf keer zijn wereldtitel in het lichtgewicht verdedigde, stapte vorige maand voor het eerst over naar het weltergewicht en maakte meteen indruk door Semeleer te verslaan.

Lees ook: Kickbokser Tyjani Beztati wint en draagt titel op aan vrouwen met borstkanker

Voor Kwasi wordt het de eerste keer dat hij zijn wereldtitel verdedigt sinds hij die in april veroverde door Semeleer te verslaan. Kwasi is nog ongeslagen in het weltergewicht en heeft al enkele grote namen op zijn lijst staan, waaronder Robin Ciric en Jay Overmeer.

Lees ook: Tyjani Beztati schittert op Glory 93 (video)

Tyjani Beztati, bijgenaamd ’The Wonderboy’, heeft sinds zijn debuut in 2016 naam gemaakt in de kickbokswereld. Nu kan hij geschiedenis schrijven door als derde vechter ooit bij Glory wereldkampioen te worden in twee verschillende gewichtsklassen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team