– 1 in stukken gesneden kip
– 30 g boter
– 300 g groene olijven, voorheen in koud water geweekt
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– sap van 1 citroen
– ½ theelepel gember
– ½ theelepel komijn
– ½ theelepel paprika
– 1 soeplepel bloem
– 300 ml water
– zout
– 1 soeplepel fijngehakte munt of peterselie
Laat de boter smelten en leg de stukken kip erin. Voeg de ui en de knoflook toe, bestrooi met gember, paprika, komijn en zout, zet het deksel erop en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Leng de bloem met een beetje water aan en giet in een pot.
Bevochtig met de rest van het water, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert, voeg vervolgens de olijven, de munt of de peterselie en het citroensap toe.
Dek opnieuw af en laat nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dresseer de ragout op een schaal en begiet hem met de saus.
Warm opdienen vergezeld van brood.
Kipragout met olijven
Duivenpastilla
Tajine met kip en pompoen
Kiptajine met olijven en ui
Djaj M’hammer - kip met abrikozen en amandelen
Kip met amandelen en kaas