– 50 gr gesmolten boter
– 500 gr grote vellen pastilladeeg
– 6 duiven
– 500 gr grof versnipperde ajuinen
– 50 gr boter
– 2 soeplepels olie
– zout et peper
– 2 kaneelstokjes
– 5 saffraandraadjes
– 8 eieren
– 1/2 liter water
– 3 soeplepels fijngehakte peterselie
Garnering
– bloemsuiker
– poederkaneel
– 6 gepelde hardgekookte eieren
Reinig de duiven en snijd de billen eraf. Braad de duiven en de billen in boter, laat wat afkoelen en verwijder het vlees van de botten. Laat het vlees verder ongeveer 1 uur doorkoken. Regelmatig wat water toevoegen om niet aan te plakken. Voeg de ajuin en de fingehakte peterselie toe. Roer de 8 opgeklopte eieren erdoor.
Vet een rond bakblik in met olie en leg er 6 vellen pastilladeeg op, mekaar overlappend op de bodem, laat het overtollige over de rand hangen. Schep op de bodem het eimengesel glad uit en verdeel het vlees van de duiven er gelijkmatig overheen. De billen komen op de derde (en bovenste) laag.
Sla de randen van het deeg over de vulling heen. Bestrijk het deeg met gesmolten boter, leg er nog een pastilladeegvel overheen om de vulling goed af te sluiten en de plooien te bedekken. Bestrijk alles met gesmolten boter.
Neem 6 vellen pastilladeeg, schenk er gesmolten boter overheen en zet ze in de vorm van een nest op de pastilla als garnering.
Bak de pastilla ± 30 min in een voorverwarmde oven aan 200°C.
Dien de pastilla op met kaneelpoeder, poedersuiker en de hardgekookte eieren, die je in de nestjes legt.
Kipragout met olijven
Tajine met kip en pompoen
Pastilla met kip
Kiptajine met olijven en ui
Kip met amandelen en kaas
Djaj M’hammer - kip met abrikozen en amandelen