– 1 schoongemaakte en in stukken gesneden kip
– 30 g boter
– 300 g groene olijven die 1 uur in koud water geweekt zijn
– 1 ui
– 1 uitgeperst teentje knoflook
– sap van 1 citroen
– ½ theelepel gember
– ½ theelepel komijn
– ½ theelepel paprika
– 1 soeplepel bloem
– 300 ml water
– zout
– 1 soeplepel fijngehakte munt of peterselie
Laat de boter smelten en leg de stukken kip erin. Voeg de ui en de knoflook toe, bestrooi met gember, paprika, komijn en zout, leg het deksel erop en laat 15 minuten op een zacht vuurtje staan. Leng de bloem met een beetje water aan en giet in een pot.
Bevochtig met de rest van het water, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert, voeg vervolgens de olijven, de munt of de peterselie en het citroensap toe.
Leg er opnieuw het deksel op en laat nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Leg de kip op een schaal, begiet hem met de saus en serveer, vergezeld van brood.
Tajine met kip en pompoen
Kip met olijven en citroen
Rfissa of trid
Kiptajine met olijven en ui
Djaj M’hammer - kip met abrikozen en amandelen
Duivenpastilla