Zoeken

Koning Mohammed VI gespot op boot nabij Sebta (video)

16 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

Een indrukwekkende maritieme stoet, bestaande uit jetski’s, een luxe zeilboot, een jacht en meerdere rubberboten, werd zondag rond 17.00 uur waargenomen nabij Sebta. Hoewel er geen officiële bevestiging is gegeven, wijzen vele aanwijzingen erop dat Koning Mohammed VI aan boord van de zeilboot was.

Niet-officiële bronnen, geciteerd door El Faro de Ceuta, bevestigen de aanwezigheid van de Koning. Inwoners van de regio verklaarden eveneens de vaartuigen te hebben herkend die doorgaans door Koning Mohammed VI worden gebruikt.

Lees ook: Koning Mohammed VI en MMA-vechter samen gespot in M’diq (video)

Het is niet de eerste keer dat Koning Mohammed VI in de buurt van de wateren van Sebta wordt gespot. In 2017 waren er vergelijkbare waarnemingen nabij Benzú en in 2020 werd een video van de monarch en zijn escorte in de baai veelvuldig gedeeld. Het jaar daarvoor werd hij ook gefilmd voor de kust van Santa Catalina. Een incident met de Spaanse Guardia Civil en de Koning leidde in 2014 bijna tot een diplomatiek conflict.

Lees ook: Koning Mohammed VI verrast Tanger

Een ooggetuige meldde dat hij de afgelopen dagen de veiligheidsboten had zien patrouilleren. "Ze zijn al dagen met de hele vloot in de buurt," vertelde hij. Hij zag ook hoe de Marokkaanse gendarmerie boten terugdreef die te dicht bij de koninklijke vloot kwamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team