Zoeken

Koning Mohammed VI zorgt voor terugkeer familie Moulay Hicham naar Marokko

1 oktober 2024 - 17:10 - Marokko

©

Na tussenkomst van Koning Mohammed VI heeft de familie van de moeder van prins Moulay Hicham, prinses Lalla Lamia Essolh uit Libanon, Rabat bereikt. Dit gebaar wordt zeer gewaardeerd door de neef van de monarch.

De oplopende spanningen tussen Israël en de Hezbollah in Libanon, die meer dan een miljoen ontheemden heeft veroorzaakt, treft prins Moulay Hicham diep. "Mijn ogen huilen, mijn hart doet pijn en mijn ziel lijdt voor het verlies van levens en de vernietiging die mijn tweede land, ons geliefde Libanon, treft. Tot op heden zijn er een miljoen ontheemden," schreef hij in een Facebook-bericht.

Lees ook: Marokkanen in Libanon in de val

Dankzij de tussenkomst van Koning Mohammed VI heeft de familie van zijn moeder, prinses Lalla Lamia Essolh, Rabat kunnen bereiken. "Wat ons troost te midden van deze tragedie, is het welkom heten van onze Libanese familie onder onze naasten in Rabat," verklaarde hij, waarbij hij zijn dankbaarheid uitte jegens zijn neef. "Ik ben dankbaar voor de moedige mensen die onvermoeibaar hebben gewerkt voor hun vertrek, en ik ben diep dankbaar jegens Zijne Majesteit Koning Mohammed VI die onze hereniging mogelijk heeft gemaakt," concludeerde de zoon van prins Moulay Abdellah, broer van wijlen Koning Hassan II, en Lamia el-Solh, dochter van Riad el-Solh - de eerste premier van Libanon na de onafhankelijkheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team