Zoeken

Koning Mohammed VI pardonneert duizenden cannabisboeren

20 augustus 2024 - 19:10 - Marokko

©

Ter gelegenheid van de viering van de Revolutie van de Koning en het Volk heeft Koning Mohammed VI gratie verleend aan 5516 mensen. Sommigen van hen zaten in de gevangenis, anderen waren op vrije voeten, maar allen waren veroordeeld door verschillende rechtbanken in het koninkrijk. Dit werd aangekondigd in een persbericht van het ministerie van Justitie.

Onder de begunstigden bevinden zich 4831 mensen die veroordeeld, vervolgd of gezocht werden in zaken die verband houden met de cannabisteelt. Zij voldeden aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor gratie.

Lees ook: Koning Mohammed VI overweegt gratie voor Hirak-gevangenen

De koninklijke genade heeft niet alleen een humanitair aspect, maar stelt de begunstigden ook in staat om deel te nemen aan de nieuwe strategie die is ontwikkeld voor de provincies die betrokken zijn bij de cannabisteelt. Dit volgt op de oprichting van het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisgerelateerde Activiteiten. De verwachting is dat de activiteiten van dit agentschap een structurele impact zullen hebben op de economie en de samenleving, door de industrialisatie, verwerking en export van cannabis, evenals de import van cannabisproducten voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden. Bovendien zal het bijdragen aan de ontwikkeling van alternatieve gewassen en niet-agrarische activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team