Zoeken

Koning Mohammed VI maakt duidelijke statement met onderscheidingen (video)

16 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft Soufiane El Bakkali, de Marokkaanse atleet die goud won op de 3000 meter steeplechase tijdens de Olympische Spelen in Parijs, onderscheiden met de titel van Commandeur in de Orde van de Troon. De ceremonie vond woensdag plaats in aanwezigheid van Abdeslam Ahizoune, voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse Atletiekfederatie.

De Koning prees El Bakkali voor zijn historische overwinning en zijn tweede gouden medaille op rij, na de Spelen van Tokio in 2020. In zijn felicitatiebericht benadrukte Mohammed VI El Bakkali’s "oprechte patriottisme, sterke wil en volharding" en wenste hij dat zijn "vastberadenheid en opmerkelijke succes een inspiratiebron zullen zijn voor jonge Marokkaanse sporters".

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt olympische held in Tetouan (video)

Opvallend is dat de monarch in zijn lofrede geen melding maakte van de Atletiekfederatie onder leiding van Abdeslam Ahizoune. Dit in tegenstelling tot de huldiging van het Marokkaanse voetbalteam na het WK in Qatar, waarbij zowel de spelers als bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa werden onderscheiden.

Lees ook: Nawal El Moutawakel haalt hard uit naar Olympische atleten

Volgens waarnemers is deze omissie veelzeggend. Ahizoune was wel aanwezig bij de ceremonie voor El Bakkali, maar ontving zelf geen onderscheiding. Dit wordt gezien als een stille berisping van de Koning aan het adres van de atletiekbond, die met slechts één medaille terugkeerde van de Spelen in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team