Zoeken

Koning Mohammed VI in Tetouan: Eid ul-Adha en vakantie

12 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is dinsdag geland op de internationale luchthaven Sania Ramel in Tetouan, waar hij Eid ul-Adha zal vieren. Het is niet de eerste keer dat de Koning dit feest in Tetouan doorbrengt, ook in 2019 en 2023 koos hij voor Tetouan om het Offerfeest te vieren.

Bij aankomst van de Koning werd Tetouan omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen, inclusief politie-eenheden op de grond en helikopters die op onregelmatige tijdstippen boven de stad vlogen. De lokale autoriteiten en stadsmedewerkers hebben uitgebreide voorbereidingen getroffen voor zijn komst. Belangrijke wegen naar het koninklijk paleis van Tetouan en de koninklijke residentie in M’diq zijn opgeknapt, bomen en groenvoorzieningen zijn netjes in rijen geplaatst en de openbare verlichting is geïnstalleerd. Bovendien zijn er uitgebreide schilder- en herstelwerkzaamheden aan wegen, trottoirs, huizen en openbare gebouwen uitgevoerd. Het El Mechouar plein is eveneens opgeknapt en de fonteinen zijn geactiveerd.

Lees ook: Tetouan spant zich in om Koning Mohammed VI te verwelkomen

In de stad is ook de Hassan II moskee voorbereid op de komst van de Koning. Er zijn onderhoudswerkzaamheden en schilderklussen uitgevoerd, omdat de monarch daar tijdens Eid ul-Adha vaak bidt en het offerdier slacht in de achtertuin van de moskee. Koning Mohammed VI gebruikt ook het paleis van Tetouan voor de viering van het Troonfeest, de ceremonie van de eedaflegging en de beëdiging van afgestudeerde officieren.

Lees ook: Waar brengt Koning Mohammed VI zijn zomervakantie door?

Tetouan, M’diq en Al Hoceima in het noorden van Marokko, behoren tot de favoriete bestemmingen van de Koning, waar hij vaak zijn vakanties doorbrengt. Soms is hij te zien terwijl hij zonder escorte door de straten van deze steden rijdt, genietend van een moment van rust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team