Zoeken

Tetouan spant zich in om Koning Mohammed VI te verwelkomen

7 juni 2024 - 19:10 - Marokko

©

Tetouan en M’diq zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van Koning Mohammed VI. Net als in 2019 en 2023, zal de monarch ook dit jaar Eid ul-Adha in Tetouan vieren.

Volgens berichten van Al3omk zijn de stedelijke teams onder leiding van de lokale autoriteiten volop bezig met het opknappen van de infrastructuur. Er worden wegen en trottoirs hersteld en de hoofdwegen naar het koninklijk paleis in Tetouan en de koninklijke residentie in M’diq worden opgeknapt. Ook wordt er zorg gedragen voor het snoeien van bomen en het opfrissen van openbare ruimten met nieuwe beplanting en sfeervolle verlichting.

Lees ook: Waar brengt Koning Mohammed VI zijn zomervakantie door?

Er is ook speciale aandacht voor de Hassan II moskee in Tetouan, waar onderhouds- en schilderwerkzaamheden plaatsvinden ter voorbereiding op het bezoek van de Koning. Tijdens Eid ul-Adha verricht de monarch er traditioneel zijn gebeden en voert hij het offerritueel uit, iets wat hij al meerdere malen in de Noord-Marokkaanse stad heeft gedaan.

Lees ook: Tetouan opgeknapt voor bezoek Koning Mohammed VI

Tetouan blijft een favoriete bestemming van Koning Mohammed VI, die er regelmatig zijn vakanties doorbrengt. Dit jaar zal hij vanuit deze stad ook zijn jaarlijkse troonrede houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team