Zoeken

Koning Mohammed VI stimuleert toerisme in Noord-Marokko

1 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

De Noord-Marokkaanse regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt in de toeristische sector. Dankzij investeringen in infrastructuur, verbeterde hotelservices, diverse toeristische aanbiedingen en gerichte promotie, heeft de regio zich gevestigd als een aantrekkelijke bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Officiële cijfers tonen aan dat het toerisme in de regio een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, wat heeft bijgedragen aan de regionale economie, werkgelegenheid en investeringen. De regio staat nu op de vierde plaats van populairste toeristische bestemmingen in Marokko. In 2023 bezochten 1,8 miljoen toeristen de regio, goed voor 13,64% van het totale aantal toeristen in Marokko.

Lees ook: Marokkaanse celebs kiezen voor staycation in Noord-Marokko

Deze groei is te danken aan de aandacht en inspanningen van alle betrokken partijen, zowel op nationaal als regionaal niveau, onder leiding van Koning Mohammed VI. De monarch benadrukte herhaaldelijk het belang van toerisme als prioriteit in de algehele strategie voor duurzame ontwikkeling van Marokko.

Om de regio aantrekkelijker te maken voor toeristen en investeerders zijn er tal van projecten en programma’s gestart. Deze richten zich op het verbeteren van de infrastructuur en het benutten van de toeristische troeven van de regio, zoals het gevarieerde landschap, het rijke culturele erfgoed en de kustlijn.

Tanger-Tetouan-Al Hoceima trekt nu zowel toeristen als investeerders aan, wat de positie van de regio als toonaangevende toeristische bestemming versterkt. Het aantal nieuwe bedrijven in de horecasector is in het eerste kwartaal van 2024 met 4,97% gestegen. Ook het aantal hotelbedden in Tanger is tussen 2019 en 2023 met 8,57% toegenomen.

Lees ook: Noord-Marokko: toeristen blijven weg deze zomer

Deze ontwikkelingen laten zien dat Tanger en de regio zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot een hotspot voor grote toeristische investeringen, zowel uit Marokko als daarbuiten. Deze investeringsdynamiek zal naar verwachting nog verder toenemen, nu Tanger is genomineerd om een deel van de wedstrijden van het WK voetbal 2030 te organiseren, dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal hosten. Verschillende internationale hotelketens hebben al plannen aangekondigd om nieuwe hotels te openen in de regio, als reactie op de groeiende belangstelling voor dit unieke toeristische gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team