Zoeken

Arrestaties in Noord-Marokko voor verhuur jetski’s aan vakantiegangers

31 juli 2024 - 20:00 - Marokko

©

In Arekman bij Nador zijn twee personen aangehouden omdat ze jetski’s verhuurden zonder de vereiste vergunning voor seizoensgebonden maritieme activiteiten. Naast de arrestaties heeft de Koninklijke Gendarmerie ook de jetski’s in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat de arrestanten de jetski’s tegen betaling verhuurden aan toeristen, zonder de benodigde vergunning te hebben. Dit soort illegale activiteiten is in de laatste weken sterk toegenomen in het noorden van Marokko, waar de politie de controle op jetski’s heeft verscherpt.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: onbegrip over jetski-verbod in Nador

Jetski’s worden steeds vaker gebruikt voor criminele activiteiten, zoals drugssmokkel, vanwege hun snelheid en wendbaarheid. De autoriteiten hebben daarom strengere regels ingevoerd voor de verhuur van jetski’s en pleziervaartuigen, en voeren extra controles uit om te voorkomen dat criminelen de zee gebruiken voor illegale doeleinden.

Lees ook: Jetski-verbod stuit op verzet in Nador

De politie heeft een grootschalige operatie uitgevoerd om jetski’s te identificeren en te controleren of de eigenaren geen crimineel verleden hebben. Alle jetski’s zonder de juiste papieren zijn in beslag genomen, zowel op de stranden als op de wegen waar ze worden vervoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team