Zoeken

Koninklijke familie Qatar bouwt ziekenhuis in Marokko

12 augustus 2024 - 13:50 - Marokko

©

De Qatarese koninklijke familie is van plan om een ziekenhuis te bouwen in het Marokkaanse Boujdour. Dit nieuwe medische centrum zal vernoemd worden naar de voormalige emir van Qatar, Sheikh Hamad ben Khalifa, de vader van de huidige emir.

Het initiatief voor de bouw van het ziekenhuis komt van de Internationale Organisatie voor het Behoud van Wilde Dieren, Planten en het Milieu, geleid door Qatari’s, met een hoofdkantoor in Boujdour. De burgemeester van Boujdour heeft recentelijk de bouwvergunning ondertekend, volgens een rapport van Rue20. Deze ontwikkeling werd officieel gemaakt met een document dat op 5 augustus is ondertekend, waarbij op 15 juli 2024 een aanvraag werd ingediend voor een stuk grond dat nog niet geregistreerd was. De aanvragers zijn verzocht om 103.800 dirham aan belastingen te betalen.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt opening ziekenhuis in Al Hoceima

Het ziekenhuis zal gebouwd worden nabij de Qatarese reservaten voor het fokken van de houbara-trap, een project onder de hoede van de Qatarese koninklijke familie. Dergelijke reservaten zijn voornamelijk gevestigd in de zuidelijke regio’s van Marokko, met locaties zoals Mahbes in de Assa-Zag regio en een ander gebied ongeveer 10 kilometer van een lokaal bekende plaats genaamd "Souihat" in Guelmim.

Het nieuw ziekenhuis zal een capaciteit hebben van 75 bedden, uitgerust met de nodige medische faciliteiten, en zal ook groene ruimtes bevatten.

Lees ook: Rabat: ultramodern ziekenhuis voor 4,5 miljard dirham

In de afgelopen jaren zijn tientallen leden van de Qatarese koninklijke familie, inclusief de vader van de huidige emir, Sheikh Hamad ben Khalifa Al Thani, samen met andere Qatarese prinsen naar Marokko gereisd om vakantie te vieren in hun reserve in de gemeente Jraifia, ten oosten van Boujdour.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team