Zoeken

Koopkracht, hitte en Europese politiek drukken Marokkaans toerisme

24 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse hotelsector heeft het moeilijk deze zomer. Hoteliers klagen over tegenvallende bezoekersaantallen in vergelijking met andere soorten toeristische accommodaties.

Marokkaanse vakantiegangers kiezen er dit jaar vaker voor om appartementen en vakantiehuizen te huren in plaats van in hotels te verblijven. Volgens Lahcen Zelmat, voorzitter van de nationale federatie van de hotelindustrie, zijn er meerdere redenen voor deze verschuiving.

Lees ook: Hotels te duur, Marokkanen vinden oplossing

"De toeristische drukte dit seizoen blijft achter bij voorgaande jaren," vertelt Zelmat aan Alayam24. "Dit komt door verschillende factoren, waaronder de verminderde koopkracht van Marokkanen, de hitte in populaire toeristische steden zoals Marrakech, de politieke crisis in Frankrijk – een belangrijke bron van toerisme voor Marokko – en de Olympische Spelen in Parijs."

Zelmat wijst er ook op dat de vervroegde parlementsverkiezingen in Frankrijk een negatieve impact hebben gehad op het toerisme in Marokko, wat heeft geleid tot een stagnatie in de bezetting van hotels. Bovendien is het binnenlandse toerisme afgenomen, omdat veel Marokkanen hun vakantiebudget al hebben uitgegeven aan het Offerfeest.

Lees ook: Toestroom backpackers naar stranden Al Hoceima

Een andere reden voor de lage bezettingsgraad van hotels is dat Marokkaanse gezinnen de voorkeur geven aan "ongestructureerde accommodaties", zoals appartementen en huizen, aldus de expert. Hij hoopt op een opleving van de hotelsector aan het einde van juli en begin augustus, wanneer veel Marokkaanse gezinnen hun zomervakantie vieren voor de start van het nieuwe schooljaar in september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team