Zoeken

Nepnieuws en boycots schaden toerisme Noord-Marokko

23 juli 2024 - 21:20 - Marokko

©

Lastercampagnes en nepnieuws op sociale media over de steden in Noord-Marokko richten schade aan bij het toerisme in deze populaire zomerbestemming.

"Elk jaar aan het begin van het zomerseizoen laaien de geruchten over de toeristische sector weer op," schrijft een columnist in Al Akhbar. "Van nepvideo’s over haaien die zwemmers aanvallen tot anonieme klachten over te hoge prijzen op Facebook."

Lees ook: Vakantiegangers vinden oplossing voor hoge prijzen in Al Hoceima

De columnist veroordeelt deze praktijken en benadrukt dat toeristen zelf kunnen kiezen of ze ergens willen blijven of niet na het bekijken van menu’s en prijzen. Hij pleit wel voor meer controle door de autoriteiten om buitensporige prijzen en slechte service aan te pakken.

Sommige pagina’s op sociale media gaan zelfs zo ver dat ze oproepen tot een boycot van Noord-Marokko, waarbij ze oude beelden gebruiken om het toerisme in de regio zwart te maken. Volgens de columnist zijn deze acties het gevolg van conflicten tussen lokale bestuurders en politici, ten koste van de ontwikkeling van het toerisme. Hij roept de autoriteiten op om in te grijpen en een einde te maken aan deze campagnes.

Lees ook: Vakantiegangers afgeperst in cafés Noord-Marokko

De auteur herinnert eraan dat Koning Mohammed VI zich altijd heeft ingezet voor de ontwikkeling van het toerisme en het creëren van banen in de regio. Hij wijst op de vele koninklijke projecten en investeringen in infrastructuur om bezoekers en toeristen te kunnen ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team