Zoeken

Ernstige watercrisis in Casablanca

10 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

Casablanca kampt met een toenemend watertekort. Burgemeester Nabila Rmili heeft alarm geslagen tijdens een recente buitengewone zitting van de gemeenteraad. De Al Massira-dam, die onder andere de zuidelijke wijken van de stad van water voorziet, verkeert in een kritieke situatie vanwege het watertekort.

Gemeenten als Ouled Azzouz en Dar Bouazza zouden de komende dagen te maken kunnen krijgen met een tekort aan drinkwater. "De situatie is niet rooskleurig", aldus Nabila Rmili, die de verschillende betrokken partijen opriep om hun inspanningen op te voeren om de aanleg van leidingen tussen het noorden en het zuiden van de Marokkaanse metropool te voltooien.

Lees ook: Protesten tegen "dorst" in Marokko

Om deze crisis het hoofd te bieden, vertrouwt de stad op de overdracht van water uit de Bouregreg-opslag naar het zuiden, in afwachting van de ingebruikname van de ontziltingsinstallatie van de OCP-groep. De burgemeester wees er op dat het waterverbruik de afgelopen maanden aanzienlijk is gestegen, met name in juli, augustus en september.

Lees ook: Ophef in Marokko over waterpark in droogtegebied

Gezien deze zorgwekkende situatie heeft Nabila Rmili de gekozen functionarissen en NGO’s aangespoord om de bevolking bewust te maken van de noodzaak om het waterverbruik te verminderen. Er is al een vermindering van 10% van de waterstroom ingevoerd. De voorzitter sloot de mogelijkheid van wateronderbrekingen niet uit als de situatie niet verbetert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team