Zoeken

Kuwait Airways ontslaat Marokkaanse werknemers

31 augustus 2024 - 18:00 - Economie

©

Kuwait Airways, luchtvaartmaatschappij met een groot aantal Marokkaanse werknemers, is begonnen met een nieuwe ronde van ontslagen. Dit komt bovenop de 1500 buitenlandse werknemers die in 2020 al werden ontslagen vanwege de financiële gevolgen van de Covid-19-pandemie.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze onder grote financiële druk staat door hoge salarissen en een te groot personeelsbestand. Daarom worden nu contracten van buitenlandse werknemers en gepensioneerden niet verlengd. Voorheen werden sommige gepensioneerden met technische expertise nog ingezet om de operationele veiligheid te waarborgen, maar nu deze posities zijn ingevuld, is besloten hen te laten gaan.

Lees ook: Kuwait Airways: Marokkaans wervingsbureau vraagt kandidaten in hun ondergoed te solliciteren

Hoewel Kuwait Airways niet specifiek heeft vermeld welke nationaliteiten worden getroffen, is het zeer waarschijnlijk dat ook Marokkaanse werknemers hierdoor hun baan verliezen. De luchtvaartmaatschappij stelt dat deze maatregelen nodig zijn om de bedrijfsvoering te stroomlijnen en de nationale werkgelegenheid en economische duurzaamheid te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team