Zoeken

Lamine Yamal: een jaar vol records bij Spanje

9 september 2024 - 18:50 - Sport

©

Het is alweer een jaar geleden dat Lamine Yamal zijn debuut maakte voor het Spaanse nationale elftal. De jonge aanvaller van FC Barcelona, met Marokkaanse en Equatoriaal-Guinese roots, speelde op 8 september 2023 zijn eerste wedstrijd tegen Georgië op slechts 16-jarige leeftijd. Hij koos daarmee definitief voor Spanje, ondanks pogingen van Marokko om hem voor het Marokkaanse elftal te laten spelen.

Sinds zijn debuut heeft Yamal zich ontwikkeld tot een vaste waarde in het Spaanse team. "Zijn volwassenheid loopt voor op zijn leeftijd", zei bondscoach Luis de la Fuente vol bewondering over de jonge aanvaller. Lamine Yamal heeft in zijn eerste jaar bij de nationale ploeg een indrukwekkende reeks records gevestigd.

Lees ook: Lamine Yamal plots duurste speler van FC Barcelona

Zo werd hij onlangs op 16-jarige leeftijd de jongste speler én doelpuntenmaker ooit op een Europees kampioenschap. Tijdens zijn eerste deelname aan het toernooi scoorde hij één keer en gaf hij vier assists. In totaal heeft Yamal in zijn eerste jaar bij het Spaanse elftal al elf doelpunten gemaakt en zeven assists gegeven, waarmee hij het record van Dani Olmo verbrak. De nu 17-jarige Barça-speler stond zondag in de basisopstelling tegen Zwitserland in de tweede wedstrijd van de Nations League.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team