Zoeken

"Ze wilden hem vermoorden": Lamine Yamal reageert op aanval vader

19 augustus 2024 - 11:20 - Sport

©

Er is meer informatie vrijgegeven over de aanval op Mounir Nasraoui, de vader van Lamine Yamal, die woensdagavond in de wijk Rocafonda in Mataró (Barcelona) werd neergestoken. Uit het voorlopig onderzoek van de Catalaanse politie, de Mossos d’Esquadra, blijkt dat de drie gearresteerde verdachten van plan waren de vader van de voetbalster te vermoorden.

De drie verdachten, allen van Spaanse nationaliteit en familie van elkaar, waren niet eerder bekend bij justitie of politie. Volgens La Vanguardia wonen ze in dezelfde wijk als het slachtoffer, met wie ze woensdagmiddag een conflict hadden gehad. Nadat de lokale politie van Mataró de ruzie had gesust, vroegen de verdachten de vader van Yamal om hen ’s avonds op een parkeerplaats te ontmoeten om "vrede te sluiten". Eenmaal daar werd Mounir Nasraoui omsingeld, geslagen en twee keer in de buik gestoken.

Lees ook: Vader van Lamine Yamal neergestoken in Barcelona (video)

Yamal vertelde een trainer van Barça dat zijn vader het alleen dankzij een vriend heeft overleefd, "anders hadden ze hem vermoord". Mounir werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij verloor veel bloed en bracht de nacht van woensdag op donderdag door op de intensive care. In een interview zei de vader van de Barcelona-spits dat hij buiten levensgevaar is. "Godzijdank gaat het iets beter met me", zei hij, en hij hoopt dat "gerechtigheid zal geschieden".

Lees ook: Agressie op vader Lamine Yamal: Marokkaanse wraak?

Mounir bedankte zijn volgers op Instagram voor hun steunbetuigingen. "Ik kom sterker terug dan ooit", schreef hij bij een foto van hem en zijn zoon. Volgens de verklaring die Yamal’s vader aan de onderzoekers heeft afgelegd, liep hij op straat toen een kind vanaf een balkon water over hem heen gooide. Hij sprak het kind daarop aan, waarna de vader, de halfbroer en de grootvader van het kind naar beneden kwamen om hem aan te vallen. De Mossos d’Esquadra hebben hun onderzoeksrapport vrijdag aan de rechtbank overhandigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team