– olijfolie
– 1 fijngesneden ajuin
– 400 g kip- of kalfsgehakt
– 2 versnipperde teentjes knoflook
– 2 fijngesneden wortels
– 1 fijngesneden rode paprika
– 1 fijngesneden knol venkel
– 250 g fijngesneden padestoelen
– 1 liter tomatenpassata
– peper, zout en oregano
– 1 runderbouillonblokje
– een bosje basilicumblaadjes
– 250 g lasagnebladen
– een bolletje mozzarella, in plakjes
– 2 dl room
– 75 g geraspte kaas
Fruit de ajuin glazig in olijfolie. Voeg het vlees toe en laat een tiental minuten lichtjes bakken, roer er regelmatig doorheen. Roer de knoflook door het mengsel en overgiet met een beetje water, laat inkoken en voeg dan de groenten toe. Laat de groenten even meebakken en overgiet met de tomatenpassata.
Breng de saus op smaak met de kruiden en het bouillonblokje. Laat zonder deksel een half uur inkoken en voeg dan de basilicum toe.
Lepel een beetje saus in een ovenschaal en leg hierop enkele lasagnebladen. Maak nu laagjes met de saus, de lasagnebladen en telkens een scheutje room ertussen.
Werk af met de mozzarella en de kaas en zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Amlou
Marokkaanse thee
Vegetarische stoofschotel met pompoen en witte bonen
Mini pastilla gevuld met aardappelpuree en tonijn
Smen of ranzig boter
Marokkaans filotaartje met tonijn en ei