– 1 kg seffa (grof griesmeel)
– 200 gr zachte boter
– 4 eetlepels olie
– 1 theelepel anijszaad
– 1 theelepel zout
– kaneel
– poedersuiker
– dadels of rozijnen
– 2 liter verse melk
Vul de couscouspan met water en breng aan de kook. Doe de seffa in een grote schotel en bevochtig met 1/2 glas water en 2 eetlepels arachideolie. Meng met de handen om de korrels te scheiden. Voeg een flinke snuf zout toe.
Zodra stoom uit de couscouspan naar boven komt, plaats het griesmeel in het vooraf ingeoliede bovenstel en laat 20 minuten "stomen".
Bewerk de seffa met de helft van de boter en 3 kleine glazen koud water. Roer er de anijszaadjes doorheen. Laat even staan tot het water goed geabsorbeerd is en laat de seffa opnieuw stomen gedurende 20 minuten.
Bewerk weer met de resterende olie en 1/2 glas water en kook voor de derde keer gedurende 20 minuten.
Roer tot slot de rest van de boter erdoorheen en bewerk het griesmeel, dresseer in een schaal in de vorm van een berg. Garneer met kaneel, poedersuiker en dadels of rozijnen. Dien op, vergezeld van kommen verse melk.
Babouche of slakken op zijn Marokkaans
Pizza met tonijn
Mini pastilla gevuld met aardappelpuree en tonijn
Briouats met aardappelen en mozzarella
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Marokkaanse muntthee