Zoeken

Leraar in Marokko opgepakt voor grote Hadj-oplichting

3 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

In Meknes nemen de gevallen van oplichting rondom de Umrah en de Hadj toe. Een leraar van de ENS-hogeschool is gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van betrokkenheid bij oplichtingspraktijken met visa voor de bedevaart naar Mekka.

De arrestatie, die plaatsvond op dinsdag 27 augustus, is het resultaat van een onderzoek door de gerechtelijke politie naar aanleiding van meerdere aangiftes van slachtoffers. De verdachte, een getrouwde veertiger en vader, werd actief gezocht door de politie.

Lees ook: Bedevaartfraude in Marokko: manager agentschap in de gevangenis

De leraar zou een tiental mensen die de Hadj wilden verrichten hebben opgelicht. Hij zou hen hebben wijsgemaakt dat hij speciale visa voor hen kon regelen zonder dat ze hoefden deel te nemen aan de loting, in ruil voor een bedrag tussen de 60.000 en 80.000 dirham per persoon, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko maakt prijzen voor Hadj 2025 bekend

Bij een huiszoeking werden cheques, kopieën van identiteitskaarten en paspoorten, een geldbedrag en bankafschriften gevonden die mogelijk verband houden met de criminele activiteiten. Na zijn arrestatie werd de verdachte voorgeleid aan de officier van justitie. Deze heeft hem officieel in staat van beschuldiging gesteld en de aanklachten tegen hem bekendgemaakt. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team