Zoeken

Strenge boetes voor pelgrims zonder Hadj-vergunning

4 juni 2024 - 19:00 - Wereld

©

Saudi-Arabië voert strenge boetes in voor pelgrims die de Hadj verrichten zonder de benodigde vergunning. De maatregel, die deze week in werking is getreden, beoogt het aantal illegale pelgrims te verminderen en de veiligheid van de bedevaart te waarborgen.

De boete voor het betreden van heilige plaatsen zonder vergunning bedraagt 10.000 Saoedische riyal. Buitenlandse overtreders worden bovendien het land uitgezet en krijgen een inreisverbod voor Saudi-Arabië.

Lees ook: Speciale vergunning verplicht voor Hadj 2024

De maatregelen zijn van kracht in Mekka, de centrale zone, de heilige plaatsen, het Haramain-station in Al-Rusaifah, de veiligheidscontroleposten en de sorteercentra. De actie loopt van 2 tot 20 juni.

Ook voertuigen die illegale pelgrims vervoeren worden in beslag genomen. De bestuurder riskeert een gevangenisstraf tot zes maanden en een boete van maximaal 50.000 Saoedische riyal. Buitenlandse bestuurders worden uitgezet en krijgen een inreisverbod voor Saudi-Arabië.

Lees ook: Onvrede in Marokko over "anti-protestclausule" in hadj-contract

De strengere regels komen er na een toename van het aantal illegale pelgrims de afgelopen jaren. De autoriteiten waarschuwen dat illegale pelgrims ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s lopen, aangezien zij geen toegang hebben tot de nodige voorzieningen en medische zorg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team