Zoeken

Historisch hotel in Marrakech verkocht

22 september 2024 - 22:10 - Economie

©

Pickalbatros, de Egyptische hotelgroep, versterkt zijn aanwezigheid in Marokko met de aankoop van het bekende Palmeraie Resort in Marrakech. Dit volgt op eerdere overnames van Club Sangho in Marrakech en Palais des Roses in Agadir.

Het Palmeraie Resort, opgericht in 1993 door de Berrada Sounni groep, ligt in het hart van de palmentuin van Marrakech en beslaat een indrukwekkend terrein van 230 hectare. Het complex omvat het vijfsterrenhotel Hôtel du Golf met 315 kamers, het Golf Club met 11 exclusieve suites, het Palmeraie Palace met 314 kamers, een conferentiecentrum met een capaciteit van 3500 personen, 13 restaurants en bars, en een compleet fitnesscentrum.

Lees ook: Egyptische groep koopt vier hotels in Marokko

Hoewel het overnamebedrag niet bekend is gemaakt, wordt het gezien als een van de grootste investeringen van de Egyptische groep in Marokko. Pickalbatros is van plan om het Palmeraie Resort, dat sinds 2020 wordt beheerd door Rotana, een toonaangevend hotelmanagementbedrijf in het Midden-Oosten, grondig te renoveren.

De Egyptische hotelketen heeft al eerder Club Sangho in Marrakech (349 kamers) en Palais des Roses in Agadir (410 kamers) overgenomen. De renovatiewerkzaamheden aan deze twee hotels zijn momenteel aan de gang en zullen naar verwachting 60 miljoen euro kosten. De heropening staat gepland voor februari 2025.

Lees ook: Club Med Agadir verkocht

In totaal heeft Pickalbatros al 200 miljoen dollar geïnvesteerd in Marokko, waar het nu zeven hotels bezit. De groep heeft ambitieuze plannen om zijn hotelcapaciteit in het koninkrijk de komende twee jaar met 43% te vergroten. Het richt zich daarbij vooral op de stad Agadir, waar een tekort is aan hotelaccommodaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team