Zoeken

Luxejacht Qatarese miljardair gezien voor kust M’diq

18 augustus 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een luxueus jacht, eigendom van de voormalige Qatarese premier Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, is donderdag voor de kust van M’diq in Marokko gesignaleerd.

Het jacht, genaamd Al Mirqab, vertrok vanaf de Spaanse kust en bereikte Marokko na het passeren van de Straat van Gibraltar. De spectaculaire aankomst van het schip trok de aandacht van vele vakantiegangers, die massaal naar de stranden van Capella en Marina Smir trokken om het indrukwekkende vaartuig van dichtbij te bewonderen.

Lees ook: Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

Al Mirqab wordt beschouwd als een van de grootste en meest luxueuze jachten ter wereld en vaart onder de vlag van de Kaaimaneilanden. Het schip werd in 2008 speciaal op bestelling gebouwd voor Hamad bin Jassim voor een geschatte waarde van 300 miljoen dollar. Het jacht kan 24 gasten ontvangen in 10 suites, naast twee extra suites voor hooggeplaatste gasten. Daarnaast beschikt het schip over een scala aan luxe voorzieningen, waaronder een bioscoop, buitenbars, een binnenzwembad, een buitenspa en een helikopterplatform. Het jacht wordt bemand door een team van 60 personen.

Lees ook: Superjacht Russische miljardair Roman Abramovich voor kust Marokko gezien

De aanwezigheid van Al Mirqab voor de kust van M’diq heeft veel nieuwsgierigheid gewekt, mede door de reputatie van zijn eigenaar, die door Forbes wordt gerekend tot de rijkste Arabieren ter wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team