Zoeken

Mark Rutte krijgt steun van Koning Mohammed VI

6 oktober 2024 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zijn felicitaties overgebracht aan Mark Rutte, naar aanleiding van zijn benoeming tot Secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

In een officieel bericht benadrukte de Koning zijn warme felicitaties en oprechte wensen voor Rutte’s succes in zijn nieuwe functie. Deze benoeming markeert een belangrijk moment in de internationale samenwerking en bevestigt de rol van Rutte in de wereldpolitiek.

Lees ook: Karim Aachboun vecht NAVO-benoeming Mark Rutte aan

In zijn boodschap uitte de Koning zijn waardering voor de bestaande samenwerking tussen het Koninkrijk Marokko en de NAVO. Hij benadrukte de kwaliteit van de samenwerking binnen het kader van de Mediterraan Dialoog, die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Deze samenwerking is van groot belang voor de veiligheid en stabiliteit in de regio en blijft zich uitbreiden op verschillende niveaus.

Lees ook: Mark Rutte bezoekt Kasba Oudaya in Rabat (video)

Koning Mohammed VI wees op de noodzaak van gezamenlijke inspanningen om de uitdagingen aan te gaan die de veiligheid in de regio bedreigen. De nauwe banden tussen Marokko en de NAVO zijn essentieel voor het bevorderen van regionale stabiliteit en het versterken van de samenwerking tussen de landen in de Mediterrane regio. Koning Mohammed VI hoopt dat deze samenwerking onder Rutte’s leiding verder zal groeien en dat de gezamenlijke inspanningen zullen bijdragen aan een veiliger en stabieler milieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team