Zoeken

Marokkaan mishandeld op consulaat in Murcia (video)

25 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse man is dinsdag op het consulaat van Marokko in Murcia mishandeld door een beveiliger. De man was samen met zijn vrouw naar het consulaat gegaan om zijn paspoort op te halen.

Het incident vond plaats rond half elf ’s ochtends. De vrouw kreeg haar paspoort, maar de man werd gevraagd om tweeënhalf uur te wachten. Dit leidde tot een woordenwisseling, waarna de beveiliger werd geroepen om de man naar buiten te begeleiden. Er ontstond een confrontatie tussen de twee, die uitmondde in een handgemeen. Op een video die door een getuige is gemaakt, is te zien hoe de beveiliger de man met een wapenstok slaat. Verschillende mensen probeerden de vechtpartij te stoppen.

Lees ook: Seksuele intimidatie: werknemer wint zaak tegen Marokkaanse consulaat Murcia

"Dit is onacceptabel", reageert Sabah Yacoubi, voorzitter van de Vereniging van Marokkaanse Werknemers en Immigranten (ATIM) in Murcia. "Hoe kan het dat een consulaat, dat zijn land moet vertegenwoordigen en zijn burgers moet beschermen, hen mishandelt?" Volgens Yacoubi zijn de mishandeling en de structurele problemen in dit consulaat "ontoelaatbaar". "Het slachtoffer had niets verkeerds gedaan, en zelfs als dat wel zo was, is geweld nooit de oplossing", zegt ze.

Lees ook: Mobiel consulaat Marokko zorgt voor ophef in Spanje

Sabah Yacoubi wijst ook op het geval van een vrouw die al drie jaar voor het consulaat kampeert in haar auto, "gerechtigheid eisend voor een situatie die ze in Marokko heeft meegemaakt". Deze vrouw, een voormalig secretaresse van de Marokkaanse consul, werd "onrechtmatig" ontslagen. Ze spande een rechtszaak aan tegen de voormalige consul, Sidi Mohammed Biedallah, omdat ze haar baan zou zijn kwijtgeraakt door intimidatie. Eind april oordeelde de rechtbank in Murcia dat het ontslag onrechtmatig was en veroordeelde het consulaat tot onmiddellijke heraanwerving van de vrouw. Biedallah is inmiddels overgeplaatst naar Bilbao.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team