Zoeken

Mobiel consulaat Marokko zorgt voor ophef in Spanje

22 oktober 2024 - 10:30 - Wereld

©

De Marokkaanse ambassade in Spanje heeft afgelopen zaterdag een "mobiel consulaat" geopend in Valladolid om Marokkanen in die stad te helpen met administratieve zaken. De actie heeft echter tot verbazing en verontwaardiging geleid bij de lokale bevolking.

Het mobiele consulaat was gevestigd in Las Delicias, een volkswijk in Valladolid. Bewoners zagen daar vijf diplomatieke voertuigen van de Marokkaanse ambassade met rode kentekenplaten en de letters CD, gevolgd door het cijfer 50, geparkeerd op de stoep voor het buurtcentrum aan de Paseo de Juan Carlos I, meldt El Español.

Lees ook: Spanje sluit consulaat in Nador na reeks klachten

Op deze manier wil de Marokkaanse overheid de dienstverlening aan Marokkanen die ver van Madrid wonen verbeteren. De aanwezigheid van de diplomatieke voertuigen en de lokale politie wekte echter de nieuwsgierigheid en woede van de buurtbewoners, die uiteindelijk ontdekten dat het ging om een mobiel consulaat voor Marokkaanse burgers.

Lees ook: Marokkaan steekt zichzelf in brand voor consulaat in Madrid

"We zagen vijf auto’s van de Marokkaanse ambassade en we wisten van niets, want we waren niet gewaarschuwd", klaagt Luis Miguel Trapote, voorzitter van de wijkraad van Las Delicias. "We moeten weten wat er gebeurt en wat voor acties er in dit buurtcentrum worden uitgevoerd", voegt hij eraan toe. In de wijk Las Delicias woont een grote Marokkaanse gemeenschap met verschillende winkels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team