21 januari 2016 - 13:13 - Marokkanen in het buitenland
Amine Aouam, een in de Verenigde Staten gevestigde Marokkaan, is afgelopen zaterdag op straat in Philadelphia mishandeld omdat hij Arabisch sprak met een vriend.
In een interview met de krant Metro vertelde Amine over het incident. Hij kwam rond middernacht samen met een vriend terug van het werk. Ze liepen een groepje van vijf of zes mensen voorbij. Een van hen, een vrouw, keek hem lange tijd aan. Volgens Amine was dat omdat hij Darija sprak.
"Ik zij haar Masaa al-Khair, wat goedenavond betekent in het Arabisch", zegt Amine. Ze vroeg hem wat hij had gezegd. Amine antwoordde "enkel goedenavond" en liep verder. Vervolgens kwam een man op hem af en riep "Neem deze s* terug en steek het in je r*".
Het enige wat Amine zich daarna nog herinnert is dat hij aan het groepje probeerde uit te leggen dat hij enkel goedenavond had gezegd. Hij werd uren later in het Jefferson University Hospital wakker.
De vriend die hem vergezelde, Youssef Amarouch, eveneens Marokkaan, zegt dat een andere man hem op het hoofd had geslagen en dat hij op de grond was gevallen. "Het duurde allemaal een tiental seconden", volgens hem.
De politie van Philadelphia doet onderzoek naar de agressie. Bewakingscamera’s legden het incident vast. Amine wil echter niet dat zijn belager naar de gevangenis wordt gestuurd. "Ik wil hem enkel vragen waarom hij dit deed. Mensen moeten wakker worden en deze problemen oplossen. Blijven ze zwijgen, dan zullen er ergere dingen gebeuren."
Amjad (13) droomde van baantje als uitkijk: tiener vermist
20 uur aan een stuk rijden in Spanje: fikse boete voor Marokkaanse trucker
Handelsspanningen VS-Marokko: nieuw onderzoek naar meststoffen
Drugsrazzia in Italië: Marokkaanse connecties blootgelegd
Marokkaanse drug karkoubi richt ravage aan in Spanje
WK-droom Marokko: honderden miljoenen voor weg naar stadion Hassan II
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Havens Marokko en Spanje draaien overuren door Marokkaanse diaspora
Europa bedreigt geldovermakingen Marokkaanse diaspora
Marokkanen in Spanje leiden leven van hard werken en onzekerheid
Het uitzonderlijk verhaal van ex-straatjongen Soufiane in Spanje
Leegloop Marokkaanse verpleegkundigen, een moeilijk te stoppen fenomeen
Nederland faalt: Marokkaanse jeugd wil massaal weg
Eid ul-Adha: Marokkaanse diaspora sluit zich aan bij oproep Koning Mohammed VI