Zoeken

Veranderingen voor Marokkaans paspoort?

24 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

Hanane Atarguine, parlementslid van de PAM-partij in Marokko, heeft een schriftelijke vraag gesteld aan de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, over de mogelijkheid om de geldigheidsduur van het paspoort te verlengen van 5 naar 10 jaar.

Atarguine benadrukte dat de inspanningen van de regering hebben geleid tot een vereenvoudiging en verbetering van de procedures voor het verkrijgen van een paspoort, met name door de digitalisering van de processen. Dit heeft het voor burgers in Marokko en in het buitenland gemakkelijker gemaakt om snel en efficiënt een paspoort aan te vragen, met zichtbare positieve resultaten.

Lees ook: Veranderingen op komst voor Marokkaans paspoort?

Het parlementslid betoogde echter dat de huidige geldigheidsduur van vijf jaar te kort is en vaak van invloed is op de duur van visa die sommige landen verlenen aan houders van een Marokkaans paspoort.

Lees ook: Marokkaanse reizigers klagen over verspilling paspoortpagina’s

Door de geldigheidsduur te verlengen, zouden Marokkaanse burgers visa voor een langere periode kunnen krijgen en zouden ze niet elke vijf jaar de administratieve rompslomp rondom het aanvragen van een nieuw paspoort hoeven te doorlopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team