Zoeken

Marokkaans Paviljoen in Sevilla vernield

20 juli 2024 - 23:50 - Wereld

©

Het Marokkaans Paviljoen in Sevilla, een iconisch gebouw uit de Wereldtentoonstelling van 1992, is onlangs gevandaliseerd. Twee personen zijn gearresteerd als vermoedelijke daders.

Het pand stond leeg en was ’s nachts niet beveiligd. Tot maart dit jaar was het nog in gebruik door de gemeentelijke afdeling Parken en Tuinen. Anderhalf jaar geleden had de gemeente Sevilla het paviljoen overgedragen aan de Pablo de Olavide Universiteit, met het plan er een internationaal sociaal, cultureel en academisch centrum te vestigen. Sindsdien stond het gebouw echter leeg, meldt ABC de Sevilla.

Lees ook: Marokko heeft "beste paviljoen" in Dubai

De vandalen forceerden de voordeur en richtten aanzienlijke schade aan. Ze stalen ook elektrische kabels. Volgens bronnen bij de universiteit is het beschadigde gedeelte een bijgebouw zonder historische waarde, en heeft het hoofdgebouw geen grote schade opgelopen.

Lees ook: Disney koopt alle bedrijven van Marokkaanse paviljoen in Epcot Florida

De universiteit heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om het pand voortaan met particuliere beveiliging te beschermen. De politie heeft een onderzoek geopend naar de vernieling en twee verdachten zijn al gearresteerd. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team