Zoeken

Marokkaanse aanvaller Kamel Ouejdide overleden

16 september 2024 - 20:30 - Sport

©

De sportwereld is in rouw gedompeld door het overlijden van de voormalige Marokkaanse aanvaller Kamel Ouejdide. Hij stierf zaterdag 14 september 2024 op 44-jarige leeftijd na een langdurige ziekte.

Ouejdide, geboren in Rabat, begon zijn voetbalcarrière bij het Franse ES Nanterre en Racing, voordat hij op 16-jarige leeftijd naar de jeugdopleiding van Caen vertrok. Daar kwam hij tegelijkertijd met William Gallas terecht, dankzij dezelfde scout.

Lees ook: Marokkaans-Noorse stervoetballer Mounir Hamoud overleden

Zijn professionele carrière nam een vliegende start in februari 1998, toen hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de Ligue 2 tijdens een wedstrijd tussen Caen en Nice. Op 2 oktober 1999 scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Ligue 2, tijdens een wedstrijd tegen Amiens SC. Alles leek erop te wijzen dat hij een glansrijke carrière tegemoet ging.

Maar een hardnekkige voetblessure, waarvoor artsen nooit een echte oplossing vonden, gooide roet in het eten. "Het was een opeenstapeling van kleine dingen. Ik was jong. Ik had niet alles onder controle, maar van het eerste elftal op 16-jarige leeftijd naar clubloos op 20-jarige leeftijd gaan, was een echte emotionele schok die me getekend heeft", vertelde hij in 2021.

Na een uitleenperiode keerde hij in 2001 terug naar Caen, maar zijn fysieke problemen bleven hem achtervolgen. Uiteindelijk vond hij succes buiten Frankrijk, met periodes bij Göztepe (Turkije), Racing Ferrol (Spanje), Boussu Door Borinage (België) en WS Bruxelles (België), maar ook bij Fortuna Düsseldorf (Duitsland), ASOA Valence (Frankrijk), Clermont Foot (Frankrijk) en AS Cannes (Frankrijk). Hij wist toch een "mooie kleine carrière" op te bouwen.

Lees ook: Tragische dood Marokkaanse voetballer Mehdi Dghoughi

Tussen 2014 en 2015 beëindigde Kamel Ouejdide zijn voetbalcarrière. Hij begon een restaurant in Reuil, dat hij vier jaar runde, en werkte als sportinstructeur voor zijn gemeente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team