Zoeken

Lichaam Marokkaanse voetballer gevonden in Algerijnse wateren

9 augustus 2024 - 21:00 - Marokko

©

Na meer dan een maand van onzekerheid is het lichaam van een vermiste Marokkaanse voetballer gevonden in Algerijnse wateren. Het slachtoffer was één van de spelers van Ittihad Tanger die op 6 juli op zee vermist raakten.

De Algerijnse maritieme autoriteiten hebben voor de kust van Oran een lichaam geborgen dat vermoedelijk van Abdellatif Akhrif is, een speler van Ittihad Tanger in de Marokkaanse eerste divisie. Een video online toont een lichaam in staat van ontbinding dat drijft nabij Cap Falcon, in de regio Ain al-Trak, aan de rand van de Algerijnse stad Oran.

Lees ook: Abdellatif Akhrif, speler Ittihad Tanger, op zee verdwenen

Gaya Merbah, de Algerijnse doelman van Ittihad Tanger, zou het lichaam in het mortuarium hebben geïdentificeerd als waarschijnlijk dat van zijn teamgenoot. Het gevonden lichaam droeg dezelfde korte broek als Akhrif toen hij voor het laatst werd gezien terwijl hij zwom voordat hij verdween. De Marokkaanse autoriteiten zullen in samenwerking met hun Algerijnse collega’s het lichaam repatriëren voor identificatie en om vast te stellen of het inderdaad om Akhrif gaat.

Lees ook: Marokkaanse voetballers vermist na uitstap op zee

Op 6 juli huurden vijf spelers van Ittihad Tanger een jacht voor een tochtje op zee, voor de kust van het strand van Restinga bij Mdiq in Noord-Marokko, vlakbij Gibraltar. Sterke winden zorgden ervoor dat hun boot afdreef, waardoor ze in nood kwamen op ongeveer 800 meter van de kust. De maritieme politie kwam snel ter plaatse en wist drie van hen te redden: Oussama Aflah, Souleimane Dahdouh en Abdelhamid Maali. Hun teamgenoten Salman Harraq en Abdellatif Akhrif werden sindsdien vermist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team