Zoeken

Marokkaanse auto-industrie toont expertise in Istanbul

25 mei 2024 - 23:00 - Wereld

©

Marokkaanse autobouwers en toeleveranciers presenteren hun nieuwste producten en diensten op de Automechanika Istanbul 2024, die van 23 tot 26 mei plaatsvindt in de Turkse stad. De beurs biedt hen een platform om hun expertise te promoten en nieuwe markten te betreden.

De Marokkaanse deelnemers, die begeleid worden door de Marokkaanse vereniging voor de auto-industrie (AMICA), tonen een breed scala aan producten, van onderdelen en bekabeling tot complete voertuigcomponenten. De nadruk ligt op de kwaliteit en het concurrentievermogen van de Marokkaanse auto-industrie, die de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorgemaakt.

Lees ook: Luxe wagens in trek, rest van de automarkt in Marokko stort in

Volgens Adil Rais, verantwoordelijk voor de onderdelenbranche binnen AMICA, is deelname aan internationale beurzen zoals Automechanika Istanbul cruciaal om de Marokkaanse auto-industrie op de kaart te zetten. "We willen nieuwe markten betreden, met name in Oost-Europa en het Midden-Oosten, en onze positie op traditionele markten versterken", aldus Rais. "Marokkaanse fabrikanten zijn in staat om producten van hoge kwaliteit te produceren die voldoen aan de internationale normen en die we dus wereldwijd kunnen exporteren."

De Marokkaanse auto-industrie heeft de afgelopen jaren een solide basis gelegd, met een ontwikkelde logistieke infrastructuur en havens zoals Tanger Med die snelle export naar Europa mogelijk maken. Bovendien beschikt Marokko over een ervaren transportsector die gespecialiseerd is in het vervoer van auto-onderdelen en -voertuigen.

Lees ook: Chinese autogigant wil Marokkaanse markt veroveren

Automechanika Istanbul is een van de belangrijkste internationale beurzen voor de auto-industrie, met meer dan 1400 exposanten uit 41 landen. De beurs trekt jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers, waaronder professionals uit alle sectoren van de auto-industrie. De deelname van Marokkaanse bedrijven biedt hen een unieke kans om hun netwerk uit te breiden en zaken te doen met potentiële partners over de hele wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team