Zoeken

Marokkaanse autoriteiten dwingen vrouw tot zwangerschapstest na overspel

25 september 2024 - 14:40 - Wereld

©

In het kleine dorpje Afella N’Dra, in de regio Zagora, wordt een getrouwde vrouw en moeder van vijf kinderen beschuldigd van overspel met een moqaddem, een overheidsagent.

De vrouw ontkent de beschuldigingen met klem. Ze beweert dat haar man de hele affaire heeft verzonnen om de moqaddem uit zijn functie te krijgen. Volgens haar heeft haar man haar naam in verband gebracht met deze zaak om zijn eigen verborgen agenda te dienen. Desondanks heeft haar echtgenoot een klacht tegen haar ingediend bij de Koninklijke gendarmerie van Agdez.

Lees ook: Marokko: gevangenisstraf voor overspel via WhatsApp

Tijdens het onderzoek werd de vrouw onderworpen ana een verhoor van ongeveer zes uur en werd ze gedwongen een zwangerschapstest te doen, een procedure die ze als vernederend en ongerechtvaardigd beschouwt. Terwijl ze in de auto wachtte voordat ze naar de het hoofdkantoor van de gendarmerie werd gebracht, ondervroegen agenten ook haar kinderen voor haar huis, wat ze als een schending van de wet beschouwt.

De vrouw is ervan overtuigd dat haar man de klacht heeft ingediend om haar reputatie te schaden. Ze voegt eraan toe dat deze situatie haar leven en dat van haar kinderen heeft beïnvloed, die voorlopig niet naar school kunnen gaan. De man heeft op zijn beurt de gouverneur van de regio en het hoofd van de gendarmerie om hulp gevraagd bij het oplossen van deze zaak, omdat hij naar eigen zeggen bedreigingen ontvangt van zijn vrouw en schoonmoeder om zijn klacht in te trekken.

Lees ook: Drama in El Jadida: overspelige vrouw betrapt, minnaar zwaargewond

Activiste Latifa El Aloui heeft vragen gesteld over de manier waarop de officier van justitie deze familiekwestie in het openbaar behandelt, in strijd met het principe van vertrouwelijkheid. In een verklaring aan Al3omk bekritiseerde ze de manier waarop de officier van justitie in Zagora vrouwen behandelt die beschuldigd worden van overspel, en stelde ze dat deze praktijken de tradities en waarden van de regio ondermijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team