Zoeken

Veiligheidsagent in Marokko steelt miljoenen dirhams van klanten bank

1 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een rechtbank in Fez heeft de beveiliger van een bank in Midelt veroordeeld tot vijf jaar celstraf en een boete van 30.000 dirham. De man, die bij verstek werd veroordeeld, is schuldig bevonden aan de diefstal van tienduizenden dirhams van bankklanten.

De veiligheidsagent sloeg op de vlucht nadat hij tientallen mensen, met name vrouwen in de regio, had opgelicht. Van de meer dan vijftig slachtoffers waren er slechts zeven, waaronder vijf vrouwen, aanwezig in de rechtbank.

Lees ook: Bankschandaal in Tetouan: miljoenen dirhams verduisterd door filiaalmanager

De directeur en een medewerker van de bank waar de verdachte werkte, werden tijdens het proces ook als getuigen gehoord. Zij vertelden hoe de verdachte zijn slachtoffers benaderde en, misbruik makend van hun analfabetisme, aanbood om hen te helpen een bankrekening te openen. De man wist het vertrouwen te winnen van de slachtoffers, meestal vrouwen, die hem hun identiteitsbewijzen gaven. Vervolgens haalde hij hen over om een bankpas aan te vragen. Zodra deze kaarten beschikbaar waren, hield hij ze voor zich en gebruikte ze om geld op te nemen van de rekeningen van de slachtoffers.

Lees ook: Cryptohandel bij bank in Fez: vier verdachten voor de rechter

De verdachte zou op deze manier meer dan een miljoen dirham hebben gestolen van zijn slachtoffers, onder wie weduwen, gescheiden vrouwen en huisvrouwen. De directeur van de bank verzekerde dat de gestolen bedragen aan de slachtoffers waren terugbetaald, maar de zeven slachtoffers die in de rechtbank aanwezig waren, verklaarden dat ze nog niets hadden ontvangen. De bewaker zou bedragen van 17.000 tot 150.000 dirham van hun rekeningen hebben gehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team