Zoeken

Marokkaanse cateraars klagen over laag aantal bruiloften

7 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

De stijgende kosten voor catering dwingen Marokkaanse families om hun trouwbudgetten te herzien en te kiezen voor eenvoudigere vieringen met minder gasten. De oorzaak hiervan is de sterke prijsstijging van levensmiddelen, vlees en vis.

De algemene prijsstijgingen zorgen ervoor dat Marokkanen hun manier van trouwen moeten aanpassen. Extravagante bruiloften maken plaats voor meer ingetogen vieringen, iets waar cateraars niet blij mee zijn. "We hebben een ongekende stijging van de voedselprijzen gezien, waarbij de prijzen van gevogelte 26 dirham per kilo hebben bereikt en rood vlees zelfs 115 dirham per kilo kost", vertelde een cateraar uit Casablanca aan Kech24.

Lees ook: Tussen traditie en luxe: Marokkaanse bruiloft in de schijnwerpers

"Ook de prijzen van vis zijn aanzienlijk gestegen vanwege de grote vraag in de zomer, vooral voor garnalen. Daarnaast zijn ook de prijzen van seizoensfruit en andere benodigdheden voor feesten omhoog gegaan. Al deze factoren hebben geleid tot een aanzienlijke stijging van de kosten van bruiloften, wat tot nu toe heeft geresulteerd in een daling van de vraag naar het vieren van bruiloften. We hopen dat de situatie snel verbetert en dat bruiloften weer als vanouds gevierd kunnen worden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team