Zoeken

Minder huwelijken in Marokko: trouwlocaties in problemen

5 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

De Marokkaanse trouwbranche heeft het zwaar te verduren deze zomer. Traditionele trouwlocaties zien een dramatische daling in het aantal boekingen, tot grote zorg van de eigenaren. Het aantal feesten en bruiloften is sterk afgenomen, wat heeft geleid tot stagnatie in de sector en de werkgelegenheid bedreigt.

De oorzaken van deze terugval zijn divers. Enerzijds lijkt er sprake te zijn van een afnemend enthousiasme voor het huwelijk zelf. Anderzijds spelen de stijgende prijzen van trouwdiensten en -benodigdheden een rol, waardoor trouwen voor veel Marokkaanse gezinnen, vooral die met een laag inkomen, een te grote financiële last is geworden.

Lees ook: Tetouan-Nador: lawaaierige bruiloften tot laat in de nacht verboden?

Een andere belangrijke factor is de opkomst van een nieuw type trouwlocatie: villa’s die worden omgebouwd tot feestzalen en tegen lagere prijzen worden aangeboden. Deze nieuwe trend trekt veel klanten weg bij de traditionele trouwlocaties, die bekend staan om hun grote oppervlakte en hoge prijzen.

Lees ook: Tussen traditie en luxe: Marokkaanse bruiloft in de schijnwerpers

Om het hoofd boven water te houden, proberen eigenaren van traditionele trouwlocaties nu hun zalen te verhuren voor andere evenementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team