Zoeken

Marokkaanse diaspora: belachelijke compensatie voor onteigeningen in Tanger

1 augustus 2024 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Tientallen Marokkanen uit het buitenland, eigenaren van appartementen in een voormalig vakantieparadijs aan de kust bij Tanger, worden onteigend. Hun eigendommen moeten wijken voor de uitbreiding van de haven Tanger Med. De onteigening zelf accepteren ze, maar ze zijn woedend over de volgens hen "belachelijk lage" compensatie die de rechter heeft vastgesteld.

Het gaat om een complex van 58 appartementen die in 2003 werden gebouwd en waarvan de meeste eigenaars in het buitenland wonen. Ze benadrukken dat ze de noodzaak van de onteigening begrijpen, maar de vergoeding die ze krijgen aangeboden is volgens hen slechts 80% van de oorspronkelijke aankoopprijs. Concreet betekent dit dat ze voor een appartement waar ze destijds 19.000 euro voor betaalden, nu minder dan 19.000 euro terugkrijgen. "Dat is bij lange na niet genoeg om een vergelijkbaar appartement te kopen, zelfs geen kleiner of minder luxueus appartement", aldus een van de gedupeerden.

Lees ook: Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

Vorige week escaleerde de situatie toen bulldozers zonder waarschuwing begonnen met de sloop van het complex. De eigenaren, van wie velen momenteel op vakantie zijn in Marokko, zeggen dat ze niet op de hoogte waren van een gerechtelijk bevel tot sloop. Ze zijn bang dat ze binnenkort op straat staan, met al hun bezittingen nog in de appartementen.

Lees ook: Marokko onteigent moeder VAE-president Mohammed bin Zayed Al Nahyan

In een wanhoopspoging roepen ze de autoriteiten op om in te grijpen en hun verantwoordelijkheid te nemen. Ze eisen een eerlijke compensatie die recht doet aan de werkelijke waarde van hun eigendommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team