Zoeken

Marokkaanse diaspora: Royal Air Maroc onder vuur

29 mei 2024 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel Marokkanen die in de Verenigde Staten en Canada wonen, zijn woedend op Royal Air Maroc. De reden voor hun onvrede zijn de torenhoge prijzen van vliegtickets van en naar Marokko.

De ticketprijzen in economy class voor een retourvlucht vanuit sommige Amerikaanse en Canadese steden met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij variëren tussen de 9000 en 22.000 dirham. Deze prijsstijging is te wijten aan een aantal factoren, waaronder de toegenomen vraag naar reizen tijdens piekperiodes, de daling van de Marokkaanse dirham ten opzichte van de dollar en de euro, en de annulering van vluchten naar Marokko door andere luchtvaartmaatschappijen, waardoor het aantal beschikbare plaatsen is afgenomen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora boos op Royal Air Maroc

Deze situatie maakt het voor veel Marokkanen in het buitenland onmogelijk om regelmatig naar hun thuisland terug te keren, met name tijdens de zomervakantie en Eid ul-Adha.

"Ik kan mijn familie al twee jaar niet meer bezoeken in Marokko vanwege de hoge ticketprijzen", zegt een Marokkaanse vrouw die in Canada woont. "Terwijl leden van de gemeenschap in verschillende Europese landen profiteren van aanbiedingen van diverse luchtvaartmaatschappijen, inclusief low-cost carriers, en veerbootverbindingen, zijn we in Canada gedwongen om via Royal Air Maroc naar Marokko te reizen. Dit mag niet door Royal Air Maroc worden uitgebuit als een verdienmodel."

Een Marokkaan die in de Verenigde Staten woont, voegt toe: "Het is hartverscheurend om mijn land niet te kunnen bezoeken wanneer ik dat wil. Ik roep de autoriteiten op om in te grijpen en de prijzen het hele jaar door te verlagen, in plaats van aanbiedingen te geven in bepaalde periodes die niet voor iedereen geschikt zijn. Zo kunnen we onze familie bezoeken zonder een te grote financiële last te dragen."

Lees ook: Wijzigingen voor vluchten Royal Air Maroc

De afgelopen week heeft Mohamed Al Amine Hormat Allah van de RNI-partij een schriftelijke vraag gesteld aan de minister van Transport en Logistiek. Hij wil weten welke maatregelen de minister plant om de ticketprijzen te verlagen en te subsidiëren om de terugkeer van de diaspora naar Marokko te vergemakkelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team